Tervezéstől a kivitelezésig segítjük Önt

15 évet töltöttünk nagyberuházások építőipari kivitelezésében. Így könnyedén fel tudjuk sorolni azokat fő buktatókat, ami miatt rémálomnak gondolhatja egy ingatlan felépítését.Összegyűjtöttük azokat a tényezőket, amelyek miatt a beruházás sokszor 30%-al többe kerül a tervezettnél, és az átadás egyre csak csúszik.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, tudja meg, hogyan tudjuk beruházását szakértően lebonyolítani.

  • Böngéssze oldalunkat mint egy újságot
  • Balra-Előző oldal
  • Középső- Kapcsolatfelvétel
  • Jobbra- Következő oldal

Egymásramutogat a tervező és a kivitelező

Gyakran fordul elő, hogy a kivitelező a tervezőt okolja, a tervező pedig a kivitelezőt. A felelősség elhárítása nem csak a beruházás során okoz nehézséget, de az átadás után a napi használatban is jelentkezhetnek problémák.

Generálkivitelezés esetén a tervezési és kivitelezési feladatokat is mi látjuk el, így sosem fog előfordulni az egymásramutogatás.A költségvetés jelentős túllépése

Az optimálistól eltérő tervezés, az anyagok, rendszerek nem megfelelő kiválasztása, szerencsétlen alvállalkózó választás mind a költségek emelkedését okozza. Ekkor még nem beszéltünk az időbeli csúszás okozta költségnövekezésről.

Megbízásainkat fix áron végezzük, ami azt jelenti, hogy a fenti hibák a megrendelőnek semmiképp sem jelentenek plusz költséget.


Az épület nem működik funkcionálisan

Azt hihetnénk, hogy a műszaki átadással a problémák végére értünk. Pedig az ingatlant most kezdjük csak használni. Az ingatlanok átlagos élettartama több tíz év. Ez azt jelenti, hogy ennyi időn keresztül jut eszünkbe minden nap, hogyan kellett volna megtervezni az épületet, hogy a mindennapokban kényelmesen, az ott lakók kényelmét kiszolgálva működjön. Itt nem csak a konfortról van szó, hiszen az ingatlan működtetése költséggel jár.

Nálunk a beruházást komoly előkészítő munka előzi meg. Konzultálunk a megrendelővel számtalan a működtetést és használatot illető kérdésben. Ilyenek például a telek fekvése, kiszolgáló helyiségek mérete, fuknciója, hány gyermeke van, milyen napszakban használja a különböző helyiségeket, hogyan képzeli el a fűtési rendszert, szeretne-e kandallót, hogy csak egy párat említsünk.


A megbízó maga veszi kezébe a dolgokat

A régi mondás, miszerint egy ház felépítése, egyenlő egy válással azért igaz, mert a megbízó maga veszi kezébe az irányítást, ő választja ki az alvállalkozókat, ellenőrzi a munkát, szerzi be az anyagokat. Az élete ellehetetlenül a nap 24 órájában az építkezéssel foglalkozik.

Ez a megoldás abból a feltételezésből indul ki, hogy a megbízó így nagyobb kontrollt gyakorolhat az alvállalkozók felett, jobban tudja a költségeket kontrollálni. Tapasztalatunk szerint ez a feltételezés sajnos téves.

A kombi autó csomagtartójában szállított anyagokkal, kalálkában megvalósított beruházások veszélyeztetettek leginkább a költségvetés túllépésére, a határidő csúszására. Az, hogy a megbízó részéről a beruházás menedzselése mennyi idő és energia ráfordítást emészt fel, a legritkább esetben veszik számításba.

Mi nagy tételben, olcsóbban vásárolunk. Alvállalkozóinkkal több éve dolgozunk együtt. Beruházások menedzselése a szakterületünk.